Varaa
loma

HAE >>

Tukkilaisromantiikkaa ja savusaunan lempeitä löylyjä elämysilloissa

Tukkilaisromantiikkaa ja savusaunan lempeitä löylyjä elämysilloissa

Toukokuu 2024
Kylpylähotelli Rauhalahti

Kuopion Rauhalahdessa pääsee sukeltamaan tukkilaisromantiikkaan ja savusaunan lempeisiin löylyihin ympäri vuoden, sillä joka tiistai järjestetään Jätkänkämpällä, aidolla savottakämpällä, perinne- ja savusaunailta. Kesällä näitä iltoja on tiistaisin ja torstaisin, ja sydänkesällä on lisäksi vielä savusauna lämmin perjantaisin.

Illan aikana pääsee lämmittelemään ihanan isossa savusaunassa (jossa on tehty myös maailmanennätys saunojien määrässä!) ja välillä pulahtamaan viilentävään järveen - talvella tietenkin avannon kautta. Kesällä - ja miksei pienen hetken myös talvella - on ihana istua nauttimassa saunajuomia saunan terasilla, jolta on tietenkin kaunis näkymä järvelle. Saunan jälkeen on mukava istahtaa valmiiseen pöytään, sillä Jätkänkämpän emännät ja isännät ovat kattaneet tarjolle perinteisen pitopöydän, jonka teema vaihtelee sesongeittain.

Ilta on ohjelmallinen, sillä ympäri vuoden ruokailijoita viihdyttävät viulisti Henna ja hanuristi Janne; kämpän vierailta kysellään toivebiisejä, ja heitä innostetaan välillä yhteislauluun sekä jopa kämppätanssiin (letkajenkkaan nyt ainakin). Saadaanpa musiikin lomassa kuulla kämpän ja tukkilaiskulttuurin historiastakin. Kesällä perinneillan väki pääsee seuraamaan harvinaista ja hauskaa lisäohjelmaa, kun taitavaakin taitavampi tukkilainen "Keddunen" taituroi tukkien kanssa rantavedessä. Ruokailijat saatellaan kattauksen päätteeksi lempeästi hanuristin johdattamana tukkilaisnäytöksen äärelle.

Rento tukkilaisromantiikka puhuttelee niin arjen savusaunakävijää kuin vaativampaa hääjuhlien järjestäjääkin - niinpä Jätkänkämppä savusaunoineen palveleekin yleisten perinne- ja savusaunailtojen ohella suosittuna hääpaikkana ja erilaisena kokousmiljöönä. Tule hengähtämään hetkeksi pois arjen kiireistä, leppoisaan savottatunnelmaan!

www.rauhalahti.fi