Varaa
loma

HAE >>

RETROA JA ROKKENROLLIA RAUHALAHDESSA

Retroa ja rokkenrollia Rauhalahdessa - K50 Retro discoiltoja

KEVÄT 2023
Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio
https://www.spa.fi/kylpylat/rauhalahti

Suomen parhaimpien tanssiorkestereiden lisäksi Kylpylähotelli Rauhalahden kevätohjelmistossa sukelletaan nostalgisiin tunnelmiin. Helmikuussa järjestetty ensimmäinen Retro Disco K-50 oli niin suosittu, että sille on luvassa jatkoa ainakin kahden discoillan verran. Lisäksi maaliskuun lopulla tarjoillaan upea klassikko Kuopiolaisen Petri & Pettersson Brass -yhtyeen tunnelmoidessa.

K-50 RETRO-DISCO PERJANTAINA 17.3. ja 14.4.2023

Nimensä mukaisesti disco on suunnattu jo hieman pidempään joranneelle bilekansalle, ja ovella tarkastetaankin paperit, jotta ikä suunnilleen täyttyy. Discoon voi tulla bilettämään oman ikäisessä seurassa. Tapahtuma on saanut innoituksensa asiakastoiveiden pohjalta ja ensimmäinen Rauhalahden Retro-Disco sai todella hyvää palautetta.

Discossa kuullaan 80-90 lukujen musiikkia Kuopiolaisen DJ Ismon soittamana. DJ Ismo on legendaarinen, 80-luvun DJ, joka on myös DJ Finland Hall of Fame -kunniagallerian jäsen.

Syksylle on suunnitteilla myös discoiltoja.

”KLASSIKKO” RAUHALAHDESSA PERJANTAINA 24.3.2023

Petri & Pettersson Brass - In memoriam Hannu Pettersson

Kylpylähotelli Rauhalahdessa perjantaina 24. maaliskuuta järjestettävä ”Klassikko” tuo lavalle kuopiolaisen kestosuosikin Petri & Pettersson Brassin. Tapahtuma on omistettu Hannu Petterssonin (1948-2021) muistolle.

Nostalgiaa tihkuvan illan alku- ja loppulämmittelystä vastaa DJ Ismo, juontajana toimii Jussi Tuovinen.

Jo yli puoli vuosisataa toimineen Petri & Pettersson Brassin nykyisessä vahvuudessa on yhteensä 11 soittajaa ja laulajaa. Tärkeinä elementteinä ovat puhallinsektio ja huolellisesti hiotut stemmalaulut. Ohjelmisto muodostuu pop-, rock-, funk- ja soul-klassikkoista sekä tietysti omista listahiteistä.

Koko historiansa ajan isolla kokoonpanolla toimineen yhtyeen pohja rakentui veljesten Hannu, Heikki, Ari ja Ilkka (Petri) Petterssonin ympärille. Suosion huippuvuodet ajoittuivat 1970-luvulle, jolloin Petri & Pettersson Brass oli yksi suosituimpia suomalaisia lavabändejä. Vuositasolla keikkoja saattoi olla yli kolmesataa. Menestystä siivittivät listahitit ja runsas mediajulkisuus. Merkittävä tapaus oli kiinnitys Hesperian yökerhon house-yhtyeeksi, jolloin kuopiolaisten kanssa samoilla keikoilla esiintyivät mm. Count Basie ja Oscar Peterson.

Suuren yleisön tietoisuuteen yhtyeen nosti ”Maalaismaisema”, josta on tullut vuosikymmenten saatossa todellinen ikivihreä, eräänlainen ajankuva kaipuusta menneeseen suuren maaltapaon jälkeisinä aikoina. Muita menestyslevyjä ovat olleet mm.”Päättömällä pollella”, ”Sylvian äiti”, ”Louie, Louie” ja Petrin soolosingle ”Angie”. Petrin sooloalbumi ”Nuoruus” valittiin Suomessa 1978 Vuoden levyksi. Seuraavalla vuosikymmenellä Petterssonin veljekset nousivat parrasvaloihin voittamalla MTV:n Kevään sävel -kilpailun kappaleella ” Yli merten, yli vuorten”.

Katso lisää tästä: www.rauhalahti.fi/ohjelmisto