Varaa
loma

HAE >>

Kotimaanmatkailua kylpylässä

Kotimaanmatkailua kylpylässä

Moni suunnistaa talvilomalle etelän lämpöön tai tuntureille hiihtämään. Jos kuitenkin haluaa lomailla lähempänä ja tukea siten kotimaisia matkailukohteita, tarjoavat Suomalaiset kylpylät tähän oivallisen vaihtoehdon. Kylpylässä viihtyy niin aurinkoisella säällä, joka houkuttelee myös ulkoilemaan lähimaastossa, kuin rapaisemmissakin talviolosuhteissa.

Viime kesänä yhä useampi suomalainen vietti lomansa kotimaassa. Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) toteuttaman kesälomakyselyn vastaajista 42 prosenttia valitsi viime kesänä matkakohteekseen Suomen. Kotimaan matkailijoita oli kyselyn mukaan 10 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Kotimaan matkailun suosion kasvu näkyy myös hotelleissa ja kylpylöissä. Aiemmin esimerkiksi pääsiäinen tai joulu oli todella hiljaista aikaa, nyt ne ovat esimerkkejä kiireisimmistä sesongeista. Myös tulevalle kesälle on tehty jo paljon varauksia, jotka usein ajoittuvat viikonlopuille.

Miksi valita talvimatkakohteeksesi Suomalainen Kylpylä

Kylpylöillä on Suomessa pitkät perinteet. Kylpylälaitoksista on totuttu hakemaan terveyttä ja hyvää oloa jo satojen vuosien ajan. Ammattitaitoinen ja kokenut henkilöstö palvelee sinua omalla kielelläsi ja tarpeesi huomioon ottaen. Hoidoissa hyödynnetään kunkin alueen omaa, ainutlaatuista osaamista ja luonnon hoitoaineita kuten esim. luonnonsavea ja turvetta.

Suomalaisessa yrityksessä on totuttu myös ottamaan huomioon ympäristön mahdollisimman pieni kuormitus ja kestävä kehitys. Myös matkan jättämä hiilijalanjälki on lento- tai laivalomakohdetta pienempi. Suomalaiset Kylpylät sijaitsevat pääsääntöisesti puhtaan luonnon helmassa, meren tai järven rannalla. Joten valitsemalla Suomalaisen Kylpylän, tuet myös suomalaista työtä ja varmistat kylpyläperinteiden jatkumisen Suomessa myös tulevina vuosisatoina.

Suomalaiset kylpylät kattavat maantieteellisesti lähes koko Suomen

Esimerkiksi Haikon Kartano & Spa sijaitsee Porvoossa, joka on suomalaisten rakastama viikonloppukohde. Sinne matkustetaan nauttimaan kylpylän lisäksi puutalokaupungin tunnelmasta, hyvistä ravintoloista, museoista ja pienistä boutique-myymälöistä. Historiallisella Porvoolla on myös Suomen suklaapääkaupungin maine, sillä siellä sijaitsee niin Brunbergin tehtaanmyymälä kuin Petri’s Chocolate Room ja Porvoon Pieni Suklaatehdas.

Pohjaisimmassa sijaitseva Härmän kylpylä löytyy Pohjanmaalta läheltä Powerparkia. Talvella Powerpark viettää ansaittua talviunta vaikkakin Karting-radalle pääsee ennakkovarauksella. Härmän kylpylässä on tarjolla erilaisia urheiluaktiviteetteja, hoitoja ja ulkoilua. Läheinen Factory outlet on myös auki vuoden ympäri.

Läntisessä Suomessa Kylpylöitä löytyy myös joka makuun. Yhdessä Suomen suosituimmista kaupunkikohteista Turussa sijaitsee luonnonkauniilla saarella Ruissalon Kylpylä – siellä lomaan voi yhdistää vilkkaan kulttuuri- ja ruokakaupungin sykkeen sekä saaristoluonnon rauhan. Yyterin Kylpylä sijaitsee puolestaan Porissa, upeissa kansallismaisemissa ja hiekkadyynien ympäröimänä – talvisin dyyneillä on mahtavat pulkkamäet! Idyllisessä vanhassa luostarikaupungissa sijaitseva Naantalin Kylpylä on taas tunnettu laajasta hoitovalikoimastaan, tasokkaista ravintoloistaan ja viihdetarjonnastaan – Kylpylässä pääset vaikka tähtiartistien keikoille tai pelaamaan huonepakopelejä. Lapsiperheitä ihastuttaa tietysti erityisesti Naantalin Muumimaailma, missä Muumit ovat hereillä myös hiihtolomalla Taikatalven aikaan.

Eteläisin Suomalaisten Kylpylöiden kohde on Hotelli Haaga, joka tarjoaa kattavat Wellness-palvelut, ja josta käsin on helppo tutustua Helsingin nähtävyyksiin, aktiviteetteihin, ostoskeskuksiin ja ravintolamaailmaan.

Itäisin kylpyläkohde, Imatran kylpylä, sijaitsee Saimaan rannalla Imatran vapaa-aikakeskuksessa. Kylpyläelämysten lisäksi viihderavintola Tähtitaivas tarjoaa erilaista viihde- ja tanssiohjelmaa. Idässä on usein enemmän lunta, pakkasta ja aurinkoa kuin muualla Suomessa, joten täältä voi etsiä ”kunnon talvea” suksien kera.

Järvi-Suomen vaihteleviin maisemiin sijoittuvia kylpylälomakohteita ovat Kumpeli (Heinola), Rauhalahti (Kuopio), Päiväkumpu (Karjalohja) sekä Summassaari (Saarijärvi). Miltä kuulostaisi vaikkapa retkiluistelu järven jäällä tai lumikenkäily metsämaisemissa?

Kylpylälomalle kahdestaan vai koko perheen kanssa?

Perinteisesti koulujen hiihtolomaviikot ovat suosittuja aikoja viettää kylpylälomaa perheen kesken. Perheiden kannattaa valita kylpyläkohde, josta löytyy lapsille tekemistä mm. Imatran kylpylä, Päiväkumpu, Naantalin Kylpylä tai Härmän kylpylä. Pariskunnille ja ystävän kanssa matkustaville voi suositella esim. Haikon Kartanoa, jossa ilta-aika klo 18 jälkeen on altailla rauhoitettu vain aikuisille.

Suomalaiset kylpylät tarjoavat rentouttavat maisemat ja palvelut, joissa lataat akkuja sekä fyysisesti että henkisesti. Tutustu Suomalaisten Kylpylöiden hiihtolomatarjouksiin ja varaa unohtumaton kylpyläloma!

SUOMALAISET KYLPYLÄT TWITTERISSÄ