Varaa
loma

HAE >>

Ruissalon kevät

Ota kevät vastaan Ruissalossa

Ruissalon saari Turun kyljessä on ihanteellinen paikka vastaanottaa kevät. Heräilevän luonnon ja muuttolintujen seurailun lisäksi saarella voi tehdä ja nähdä monenmoista. Poimi tästä vinkit keväiselle retkelle turkulaisten rakastamalle virkistyssaarelle!


Ruissalossa luontopolut risteilevät kalliorannoilta ikivanhoihin tammimetsiin.

Reippailijalle

Saaren tavoittaa kätevästi niin Turun paikallisliikenteen busseilla, polkupyörällä kuin omalla autollakin. Kaunis tie on kesäisin myös motoristien suosiossa, ja ensimmäiset veneetkin saapuvat vierasvenesatamiin heti jäiden lähdettyä. Ruissalon laajat luontopolkureitistöt vievät upeilta kalliorannoilta ainutlaatuisiin tammimetsiin ja niittymaille. Saaren kärjessä sijaitsevassa Ruissalon Kylpylässä reippailu palkitaan saunalla ja porealtaan lämmöllä, miksei vaikkapa hieronnallakin. Rohkeimmat kastavat talviturkin Airiston aalloissa -mereen voi astella suoraan allasosastolta.


Reippailun päätteeksi sauna ja poreallas rentouttavat Ruissalon Kylpylällä.

Romantikolle

Ruissalossa voit aistia entisajan loistoa. Tiesitkö, että saari on Hangon Itäisen Kylpyläpuiston ohella Suomen edustavin esimerkki 1800-luvun lopun suurhuvila-alueesta? Ruissalossa on edelleen lähes 200 toinen toistaan komeampaa huvilaa. Huviloita voi ihailla esimerkiksi Pukinsalmea reunustavalta Pikku-Pukinpromenadilta käsin. Tunnelmallisia kahvittelupaikkoja löytyy toki myös, mm. Karjalan Uhtualta Ruissaloon hirsi hirreltä siirretty Honkapirtti kuuluisine munkkeineen.


Yksi Ruissalon nostalgisimmista kahviloista on etenkin munkeistaan ja hernekeitostaan tunnettu Honkapirtti.

Botanistille

Saari on tunnettu uniikista kasvistostaan, jonka joukossa on useita uhanalaisia lajeja. Keväisin Ruissalo puhkeaa kukkaan ja vuosisataiset tammimetsät saavat koristeekseen kauniit valkovuokkopeitot. Luonnossa samoilun lisäksi kannattaa katsastaa Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan vaikuttavat kasvihuoneet ja maksuttomat ulkoilualueet.


Keväisin Ruissalon metsissä levittyy upea valkovuokkomeri.

Bongarille

Ruissalossa voi nähdä poikkeuksellisen paljon eri lintulajeja, sillä saaren lintutiheys on Suomen suurimpia – jopa 1000 lintuparia neliökilometrillä! Saarelta löytyy monta lintutornia omatoimiseen tiirailuun, ja ympäri saarta järjestetään myös ilmaisia linturetkiä. Sattuisikohan tällä kertaa kiikariin vaikkapa harmaapäätikka, uuttukyyhky tai viiksitimali?


Ruissalon Kylpylän grillikololla makkarat paistuvat mukavasti koko porukalle.

Herkuttelijalle

Pakkaa eväät reppuun ja suuntaa Kuuvannokan komealle kalliorannalle, mistä avautuvat hulppeat näkymät yli Airiston. Jos kaipaat kunnon grillipaikkaa, niitäkin Ruissalosta toki löytyy. Leirintäalueen tilavat grillikatokset ovat vierailijoiden yhteiskäytössä – muista omat puut ja sytykkeet! Ruissalon Kylpylän grillikolo aivan rantaviivassa on varattavissa yksityiskäyttöön, ja mm. kylpylän rosvopaistipäivillä ja loma-aikoina kololle ovat kaikki tervetulleita makkaranpaistoon. Jos istahdat mieluummin valmiiseen pöytään, valitse jokin Ruissalon idyllisistä kahviloista tai herkuttele Ruissalon Kylpylän ravintola Merisalissa kera upean merinäkymän.


Upea kallioranta Kuuvannokka on oiva paikka piknikille.

Majoitu kevätlomallasi kätevästi Ruissalon sydämessä, Ruissalon Kylpylällä