Varaa
loma

HAE >>

MONIPUOLINEN RAUHALAHTI ON KOKO PERHEEN KIVA LOMAKOHDE KUOPIOSSA

MONIPUOLINEN RAUHALAHTI ON KOKO PERHEEN KIVA LOMAKOHDE KUOPIOSSA

Kylpylähotelli Rauhalahti Kuopiossa kauniin Kallaveden rantamaisemissa tarjoaa monipuolista tekemistä kaiken ikäisille. Tässä lämpimän kylpylän lisäksi muutama kiva kesävinkki.

Perinne- ja savusaunaillat tunnelmallisella Jätkänkämpällä

Tiistaisin ja torstaisin Jätkänkämpällä järjestetään ohjelmallisia perinneiltoja. Voit saunoa suuressa savusaunassa ja pulahtaa järveen vilvoittelemaan. Jätkänkämpässä on tarjolla herkullinen perinnepäivällinen runsaassa buffetpöydässä. Pääruokana on rosvopaistia. Iltaa värittävät huikeat tukkilaisesitykset ja hanurimusiikki. Perinneiltojen lisäksi savusauna on lämpimänä myös perjantaisin.

Katso tarkemmin: https://www.rauhalahti.fi/ravintolat/jatkankamppasavusauna/kaikille-avoimet-perinne-ja-savusaunaillat

Eläinpuisto Rauhalahdessa

Kirjava joukko erilaisia maatilan eläimiä odottaa rapsuttelijoita koko perheen kesäretkikohteessa, tuoden samalla tuulahduksen maaseutuelämää keskelle kaupunkimaisemaa. Tervetuloa vierailulle valloittavien eläinystävien keskelle!

Eläinpuisto on avoinna: 4.6.-14.8.2022 joka päivä klo 10-20

Rauhalahden eläinpuisto sijaitsee viereisessä Matkailukeskus Rauhalahdessa ja suurempi eläinpuisto Vehmasmäessä, noin 10 km päässä.

Katso lisää tästä: https://www.kuopionelainpuisto.com/

Hop-on Hop-off -laiva ja bussi

Hyppää Rauhalahdesta Hop-On Hop-Off -kaupunkibussin ja -laivan kyytiin ja koe Kuopio uudella tavalla. Nauti kauniista kaupungista, lumoavasta luonnosta ja ainutlaatuisesta leppoisasta tunnelmasta kaupunkikierroksella! Hop-on Hop-off -bussi ja -laiva liikennöivät 14.8.2022 asti.

Katso aikataulut ja reitit tarkemmin tästä: https://www.kuopiotahko.fi/hop-on-hop-off/

Rauhalahti Teatterissa kesällä 2022 Rock’n Rollators

Ratkiriemukas mutta koskettava tarina perustuu tositapahtumiin, joiden keskipisteessä on yksityinen vanhainkoti Virkeä ja sen asukkaat. Päärooleissa nähdään huikea joukko: Sakari Kuosmanen, Tuija Piepponen, Heidi Herala, Ilkka A. Jokinen sekä Ilkka Pentti. Lavalle nousee kahdeksan henkinen rock-bändi joka takaa aidot Sleepy Sleepers kiksit. Lisäksi cameorooleissa nähdään mm. Maukka Perusjätkä, Pelle Miljoona, Tumppi Varonen, Mato Valtonen, Puntti Valtonen, Tapio Liinoja ja Halavatun pappojen Jamppa Kääriäinen. Tämän uuden kotimaisen musiikkikomedian kantaesityksen ovat kirjoittaneet yhteistyössä Toni Wahlström & Ismo Apell. Esitykset jatkuvat 14.8.2022 asti.

Lisätietoja tästä: https://www.rauhalahtiteatteri.fi/

Lähde luontoon

Rauhalahti sijaitsee upean järviluonnon keskellä, ja vieressä on myös luonnonsuojelualue. Ainutlaatuinen Katiskaniemen luontopolku (https://www.rauhalahti.fi/aktiviteetit/tutustu-ymparistoon/katiskaniemen-luontopolku) alkaa kylpylähotelli Rauhalahden takaa. Polku sijaitsee suurimmaksi osaksi Natura 2000-verkostoon kuuluvalla luonnonsuojelualueella. Parin kilometrin mittainen luontopolku kiertelee Katiskaniemen rantoja myötäillen. Metsän siimeksessä retkeilijä siirtyy mikroilmastosta toiseen kokien niin lehto-, kangas- kuin kalliometsän tunnelmaa.

Kuopio visiitillä kannattaa ehdottomasti tutustua myös Puijon (https://www.puijopeak.fi/) luontoon ja tornista avautuvaan upeaan panoramamaisemaan.

KUVAT:

  • 1) Jätkänkämpällä voi kokea aitoa tukkilaistunnelmaa
  • 2) Savusaunasta on mukava siirtyä vilvoittelemaan ulos ja pulahtaa järveen
  • 3) Rauhalahden eläinpuistossa majailee monenlaisia lemmikkejä
  • 4) Hop-on Hop-off laivalla pääsee Rauhalahdesta Kuopion satamaan
  • 5) Viihdyttävää kesäteatteria Rauhalahden katetulla teatteriareenalla
  • 6) Rauhalahden mahtava luonto mahdollistaa monipuolisen virkistäytymisen
  • 7) Lapsiystävällisellä uimarannalla voi vilvoitella kuumana kesäpäivänä