Varaa
loma

HAE >>

uutta-haikon-kartanon-oma-nimikko-olut-kartanon-ipa

Uutta! Haikon Kartanon oma nimikko-olut Kartanon IPA

Pubin oluthanoista löytyy nyt uusi Haikon nimikko-olut, KARTANON IPA.

Ainutlaatuinen erikoisolut tarjolla Kartanon Pubissa

Palkittu helsinkiläinen mikropanimo ETKO on keittänyt korkealaatuisen, perinteikkään ja vaalearunkoisen 5,5% India Pale Alen, jonka kevyt karamellisuus ja reipas katkero miellyttää jokaista oluenharrastajaa. Oluen humalina ovat amerikkalainen Citra, Simcoe, Centennial sekä Chinook, ja sen profiilista löytyy sitruksisuutta, persikkaa sekä trooppisia hedelmiä.

India pale ale eli IPA on yksi pintahiivaoluen (”Ale”) alatyyppi. IPA syntyi, kun englantilainen Allsoppin panimo lähetti Intiaan tuota aleaan, jonka kantavierteen sokeripitoisuus oli hyvin suuri ja humalointi voimakas. Tämän avulla olut kypsyi merellä eivätkä bakteerit voineet kasvaa siinä. Osa panimoista kypsytti oluet tammitynnyreissä, jotta niihin saatiin tamminen maku. IPA jos mikä sopii siis historiallisen kartanon kellaripubin nimikkojuomaksi!

”Olemme todella innostuneita uudistuksista”, kertoo Haikon Kartanoa pyörittävän Vuoristo-yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Juha Mähönen: ”Kuluneen talven aikana on jälleen remontoitu kongressipuolen hotellihuoneita sekä uusittu kartanon terassikansi. Näkyvin uudistus tapahtuu kuitenkin kannen alla kartanon kellarissa, jossa avautuu brittiläistyylinen pub sekä uusi tunnelmallinen kellarisali. Kellaritilat vapautuivat Kartanon Klubilta, ja sisäänkäynti on edelleen samasta tutusta paikasta.”

Kartanon IPAa on tarjolla uudessa Kellarin pubissa

Vanhemman polven porvoolaiset muistelevat haikeina Haikon yökerhotoimintaa viimeisen viiden vuosikymmenen ajalta: Ensin oli pikkuinen Viettelys, sitten Porvoon ainoa aikuisemman väestön jatkoaikapaikka tunnettu Albert E muistorikkaine ja riehakkainekin menoineen, ja lopulta vuosituhannen vaihteessa herraskaisempi Kartanon Klubi. Elämykset mainituista Porvoon yöelämän edelläkävijöistä tuottanevat vielä monta muistelua. Nyt samalla paikalla on avannut ovensa uusi Kartanon Kellari & Pub.

”Rustiikkinen tiiliseinä luo tunnelmaa, ja Kartanon Kellari soveltuu erinomaisesti tilauskäytössä 30-70 hengen yritys- ja perhejuhliin kuten häihin ja muihin merkkipäiviin sekä rentoihin illanistujaisiin”, kertoo Haikon ravintolatoimenjohtaja Riitta Vesterinen.

”Uusi Kellarin Pub edustaa Haikon miljööseen mainiosti sopivaa perinteistä brittiläistyylistä olohuonetta, jonka intiimistä tunnelmasta voivat nauttia niin lähiseudun asukkaat kuin kongressi- ja hotellivieraatkin. Haikkoossa ei ole tähän saakka edes ollut tällaista rentoa iltaseurustelupaikkaa. Olemme siis Public House sanan kaikissa merkityksissä”, Vesterinen muistuttaa.

”Kellarisali on avattavalla lasiseinällä yhdistettävissä Kellarin Pubiin, jolloin on myös mahdollisuus tanssiin Pubin parketin puolella.” Kellarin erikoisuuksiin kuuluu myös avokeittiö, jossa keittiöpäällikkö Jyrki Yli-Uotilan johdolla valmistellaan herkullisia noutopöytiä Kartanon skandinaavisen keittiön tyyliin.

SUOMALAISET KYLPYLÄT TWITTERISSÄ

✨ TIETOA LAHJAKORTEISTA ✨ Kaikki jo ostetut Suomalaisten Kylpylöiden -lahjakortit ovat automaattisesti voimassa vuo… https://t.co/T5rREWTGur
RT @Rauhalahti: Meillä on vielä avoinna majoituspalvelut, kylpylä, hoidot sekä kuntosali. Ruokaa saa paikan päällä ja take away annoksina.…